olive oil

Get Babylon's Translation Software! Free Download Now!
Babylon 8 - Your all-in-one solution
Award winning translation software trusted by millions. Translate from any language to any language.
View Demo


BabylonEnglish Hebrew dictionaryהורד מילון זה
olive oil
(ש"ע) שמן זית


ויקיפדיה העבריתהורד מילון זה
שמן זית
שמן זית הוא שמן המופק מזיתים, ונחשב למשובח שבמיני השמנים. הוא בעל טעם אופייני מריר לעתים ומעודן, ומשמש בעיקר לתיבול ולטיגון. שמן הזית משמש מרכיב חשוב במטבח הים תיכוני. שמן הזית משמש מאז ימי קדם כחומר גלם ליצור מוצרים קוסמטייםסבון, מוצרי סיכה לגוף ותכשירי שיער. בשל הקושי בהפקת כמות גדולה של שמן מן הזיתים שנמסקו וההבדלים הבולטים בין שמן זית משובח לבין שמן זית שאינו כזה, נחשב השמן למיוחס ובעל סגולות של קדושה ויחוד, ועל כן שימש להמלכת מלכים ולהקדשת כלי המשכן. ('משיחה') מלכי ישראל ומלכי יהודה נמשחו גם הם למלכים באמצעות שמן זית. שמן הזית שימש בעבר כאחד המקורות העיקריים לתאורה. בבתי כנסת היה מקובל לתרום "שמן למאור", ואף מנורת בית המקדש הוארה בשמן זית. מגע של זרים בכדי השמן די היה בו לחללם, כפי שחוללו כדי השמן בעת כניסת היוונים לבית המקדש. בימינו הדלקת נרות חנוכה, המאזכרת את נס פך השמן, נעשית לרוב באמצעות נרות שעווה, אך קיימות גם חנוכיות בהן מדליקים פתילים טבולים בשמן זית, בו ראוי על פי ההלכה להדליק את החנוכייה, משום ששימש להדלקת המנורה בבית המקדש.
להמשך המאמר ראה Wikipedia.org...

© מאמר זה משתמש בתוכן מ-ויקיפדיה® וכפוף לרשיון לשימוש חופשי במסמכים של גנו GNU Free Documentation License

Gali's Gastronomical Glossaryהורד מילון זה
Olive oil
שמן זית

English Hebrew Paganism dictionaryהורד מילון זה
olive oil
(ש"ע) שמן זית. בפולקלור, במאגיה ובריפוי עממי: שמן הבסיס המסורתי.

הגדר olive oil

תרגם olive oil





olive oil בסינית | | olive oil באנגלית | olive oil בצרפתית | olive oil באיטלקית | olive oil בספרדית | olive oil בהולנדית | olive oil בפורטוגזית | olive oil בגרמנית | olive oil ברוסית | olive oil ביפנית | olive oil בGreek | olive oil בקוריאנית | olive oil בטורקית | olive oil בArabic | olive oil בקרואטית | olive oil בסרבית | olive oil בשוודית